Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Blocarea metroului de către sindicaliști nu este terorism – decizia procurorilor DIICOT | Anchetă extinsă pentru zădărnicirea combaterii bolilor și documente cerute de la Metrorex

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 14 mai 2021 Etichete: , , ,

Procurorii DIICOT au decis că faptele cu care au fost sesizați în urma blocării circulației la metrou în luna martie 2021 nu sunt de competența lor, adică nu sunt de terorism. Astfel, potrivit unor surse judiciare, au declinat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Procurorii din Sectorul 4, care de asemenea investigau evenimentul din martie, au extins urmărirea penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, spun surse Main News. Tot ei cercetează și posibila încălcare a prevederilor legale cu privire la declararea grevei.

Audieri și documente cerute de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au solicitat mai multe documente de la Metrorex și sindicat, potrivit surselor citate.

Au fost audiate aproximativ 20 de persoane până acum, însă urmărirea penală este în continuare in rem, ceea ce înseamnă că nimeni nu a fost pus sub acuzare.

CITEȘTE ȘI: Cine controlează sindicatul care a blocat circulația metrourilor/ Firma gestionată de sindicat, profit de peste 6 milioane de lei, în 2019 DOCUMENTE

Context

Plângerea a fost depusă la DIICOT în martie, de Metrorex. Sesizarea vizează fapte de încălcare a legii terorismului, după ce angajații companiei au organizat un protest spontan.

În paralel, ministrul Cătălin Drulă a anunțat că a sesizat DNA împotriva celor responsabili pentru acțiunea care a dus vineri la blocarea Capitalei.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Protest la metrou: Metrorex sesizează DIICOT privind fapte de încălcare a legii terorismului / Ministrul Drulă anunță că a sesizat DNA / UPDATE Răspunsul Sindicatului USL-metrou

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW