Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


SURSE: Blocaj la CSM / Adina Florea nu a putut fi validată, nici a șaptea oară, la șefia Secției Speciale

By Robert Madaianu , in Fara categorie Justitie , at 15 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Rezultatul votului indică o egalitate. Nouă membri CSM au votat pentru validarea Adinei Florea, nouă au votat împotrivă. Un vot a fost nul. Potrivit unor surse, este vorba despre votul lui Codruț Olaru, reprezentantul procurorilor din marile parchete. Cel mai probabil, discuția va fi reluată la următoarea ședință de plen a CSM.

Ședința de la Consiliul Superior al Magistraturii a fost una tensionată, întinsă pe mai multe ore. Membrii CSM s-au contrazis pe aspecte legate de funcționarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, iar ministrul Ana Birchall a anunțat chiar că se ia în calcul desființarea SIIJ.

,,Sunt două concluzii: una susține că așa cum este reglementată această secție nu poate să funcționeze, deci se merge pe desființare. O altă concluzie care susține existența secției, dar cu reforme serioase din punctul de vedere al numirilor și al modului de funcționare”, a spus ministrul.

Cum s-a desfășurat ședința CSM, pas cu pas, AICI.

A șaptea încercare a CSM de a o valida pe Florea

A fost pentru a șaptea oară când Consiliul Superior al Magistraturii a încearcat să o valideze pe Adina Florea la conducerea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Anterior, mai mulți membri ai Consiliului au boicotat ședințele, astfel că Adina Florea nu a putut fi numită. Ultima încercare, din 8 octombrie, a eșuat, pentru că ședința nu a întrunit cvorumul necesar. Din cei 19 membri, au fost prezenți doar 13.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW