Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Alina Bica ajunge în fața judecătorilor italieni | Instanța decide dacă fosta șefă DIICOT rămâne în arest până la extrădare

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 13 iulie 2020 Etichete: , ,

Alina Bica va ajunge, luni, în fața unei instanțe din Italia, potrivit unor surse apropiate cazului. Fosta șefă a DIICOT va afla dacă rămâne după gratii până la o decizie cu privire la extrădare sau dacă va fi eliberată. O astfel de procedură va avea loc și în cazul omului de afaceri Ioan Bene, și el prins în Italia.

Alina Bica va avea, la acest termen de judecată, posibilitatea de a exprima, în fața instanței, punctul său de vedere cu privire la extrădare.

Instanța va decide dacă fosta șefă a parchetului antimafia va aștepta decizia cu privire la extrădare în arest sau nu. Ea poate fi eliberată pe cauțiune sau trimisă într-o formă de arest la domiciliu.

Capturată în Italia

Fosta şefă a DIICOT a fost prinsă de poliţişti în Italia, a anunțat, vineri seară, șeful Poliției Române.

”Alte detalii cu privire la operațiunea din această seară nu pot fi făcute publice, în acest moment, procedurile judiciare fiind incă în derulare”, a declarat Liviu Vasilescu.

Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Fosta șefă DIICOT a fost dată în urmărire în noiembrie.

Ea a plecat din țară în 2018, destinația aleasă atunci fiind Costa Rica, unde a și fost reținută cu Elena Udrea și, mai apoi, eliberată. Ulterior au apărut informații potrivit cărora ar fi în Spania și, în cele din urmă, a fost reținută în Italia.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/surse-alina-bica-ajunge-in-fata-judecatorilor-italieni-instanta-decide-daca-fosta-sefa-diicot-ramane-in-arest-pana-la-extradare/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/surse-alina-bica-ajunge-in-fata-judecatorilor-italieni-instanta-decide-daca-fosta-sefa-diicot-ramane-in-arest-pana-la-extradare/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/surse-alina-bica-ajunge-in-fata-judecatorilor-italieni-instanta-decide-daca-fosta-sefa-diicot-ramane-in-arest-pana-la-extradare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *