Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Administratorul firmei care ar fi înșelat spitale, școli și sedii ISU cu extinctoare expirate e fost polițist | Bărbatul, condamnat după ce a ucis un om pe trecerea de pietoni

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 15 aprilie 2021 Etichete: , ,

Administratorul SC Fire & Rescue Services SRL, firma implicată în perchezițiile de amploare derulate în peste jumătate din țară, este un fost polițist condamnat, în trecut, în urma unui accident rutier, potrivit unor surse Main News. Oamenii legii au descins, joi, la peste 200 de adrese, în urma informațiilor potrivit cărora deși firma ar fi fost obligată să asigure mentenanța echipamentelor de protecție, anume extinctoare sau hidranți, reprezentanții societății comerciale nu au făcut acest lucru în realitate, ba mai mult, ar fi înlocuit sigilii sau etichete de conformitate și valabilitate.

Gheorghe Tomescu, administratorul firmei, a scăpat de închisoare cu executare după ce Curtea de Apel Cluj a dispus, în urmă cu mai mulți ani, casarea sentinței Judecătoriei Beclean, care l-a condamnat la noua luni de închisoare. Instanța a majorat pedeapsa la 1,8 ani, însă a și suspendat-o, potrivit stiridecluj.ro.

Context

Firma administrată de Tomescu, fost polițist, este acum în centrul unor acuzații foarte grave. Societatea comercială ar fi înlocuit sigilii sau etichete de conformitate și valabilitate, deși trebuia să asigure mentenanța echipamentelor de protecție, anume extinctoare sau hidranți.

Astfel, deși beneficiarii au achitat sume considerabile pentru serviciile de mentenanță a echipamentelor de protecție la incendii, au fost induși în eroare cu privire la calitatea și funcționalitatea acestora.

Printre instituțiile publice care au avut contracte cu firma respectivă se numără mai multe sedii ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Spitalul Marie Curie din Capitală, Spitalul de Boli Cronice Sf. Luca, sediul TAROM, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, Spitalul Novaci, Spitalul de Urgență Roman, Spitalul Municipal Caracal, Spitalul Județean de Urgență Slatina, Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava, Spitalul Municipal Gherla, Sediile Regiei Autonome de Transport Brașov sau sediul Radet din Constanța, transmit surse judiciare pentru Main News.

Tot în Capitală, firma ar fi trebuit să asigure mentenanța echipamentelor de protecție la incendii la sediile CFR SA, CFR Călători, SC Nuclear Electrica, Apa Nova, RADET, Compania Municipală Energetica București SA și Compania Națională Loteria Română.

Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viața, sănătatea, și integritatea persoanelor, cât și cu privire la patrimoniul acestora”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Mai mult, societatea comercială, prin administratorul său, nu ar fi declarat la stat în totalitate veniturile realizate.

Acțiunea se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și are loc în București (40), Mureș (23), Arad (2), Alba (3), Argeș (7), Bacău (1), Brașov (8), Buzău (8), Bistrița-Năsăud (2), Călărași (2), Cluj (32), Constanța (8), Dâmbovița (4), Dolj (5), Hunedoara (3), Galați (1), Giurgiu (1), Iași (4), Ilfov (7), Maramureș (7), Mehedinți (3), Olt (13), Prahova (6), Satu-Mare (4), Sălaj (3), Suceava (8), Timiș (6) Teleorman (1) și Vâlcea (6)”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Poliția Română

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/surse-administratorul-firmei-care-ar-fi-inselat-spitale-scoli-si-sedii-isu-cu-extinctoare-expirate-e-fost-politist-barbatul-condamnat-dupa-ce-a-ucis-un-om-pe-trecerea-de-pietoni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *