Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


A fost depistat primul caz de îmbolnăvire cu noua tulpină de SARS-CoV-2 pe teritoriul României

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 ianuarie 2021

O femeie din Giurgiu a fost confirmată pozitiv cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2. Aceasta s-a prezentat, duminică, la Institutul „Matei Balș”, de unde i s-au recoltat probe biologice.

UPDATE Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvenţiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balş” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte. Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, a precizat Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Giurgiu efectuează, în acest moment, o anchetă epidemiologică în acest caz.

Potrivit primelor informații, femeia nu ar fi călătorit în străinătate și nu a rămas internată la Institutul „Matei Balș”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere țărilor europene să aibă o reacție mai dură în fața „situației alarmante” ce a fost creată de noua tulpină a coronavirusului.

Este o situaţie alarmantă, care înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp trebuie să facem mai mult decât am făcut”, a declarat Hans Kluge, directorul OMS Europa.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *