Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Doi ani de la invazia rusă în Ucraina: Palatul Victoria va fi iluminat sâmbătă în culorile drapelului ucrainean

By Florea Eva , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 februarie 2024

La doi ani de la declanșarea invaziei în Ucraina, Guvernul României transmite că România rămâne ferm angajată să sprijine independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Pentru a marca simbolic acest moment și solidaritatea cu Ucraina, Palatul Victoria va fi iluminat, sâmbătă seara, în culorile drapelului ucrainean.

Executivul de la Bucureşti marchează astăzi doi ani de la debutul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, pe care îl consideră un act neprovocat, ilegitim și ilegal, în contradicție cu toate principiile Cartei ONU și normele de drept internațional.

Guvernul României apreciază determinarea și reziliența demonstrată de Ucraina și poporul ucrainean și consideră că întreaga comunitate internațională are datoria morală și politică față de Ucraina ca toți cei responsabili de  crime de război să fie trași la răspundere”, transmite Executivul.

România a fost alături de Ucraina încă de la începutul acestei tragedii și a depus eforturi constante și substanțiale pentru a ajuta statul ucrainean și populația grav afectată.

Țara noastră a menținut o abordare constructivă, transparentă și bazată pe încredere în relația cu Ucraina. Dovedim că suntem un partener credibil și predictibil atât în plan bilateral, cât și la nivel european și multilateral, contribuind astfel la securitatea și stabilitatea regiunii extinse a Mării Negre”, anunță Guvernul.

 

Foto: Pixabay

 

Comentarii