Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


SUA acuză Rusia că planuiește să distrugă democrația ucraineană

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 aprilie 2022

Federația Rusă plănuiește să distrugă democrația Ucrainei, forțând dizolvarea autorităților locale și îndepărtând actuala conducere din Kiev de la putere, a acuzat joi, 28 aprilie, ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Michael Carpenter, relatează Reuters.

Avem informații că planul Rusiei pentru invazia Ucrainei include o capitulare forțată a guvernului ales democratic al Ucrainei, inclusiv dizolvarea tuturor guvernelor municipale locale din Ucraina”, a declarat Michael Carpenter.

Fără a furniza dovezi, el a spus că oficialii ruși și rebelii pro-Moscova dezvoltă un nou guvern și o nouă constituție. Planul ar include „interzicerea liderilor ucraineni legitimi și a celor care sprijină guvernul legitim al Ucrainei de la orice poziție de conducere”.

Oficialul american a mai transmis și că Federația Rusă ar putea pregăti așa-numite referendumuri în zonele din sudul și estul Ucrainei pe care le-a ocupat de când a început invazia, în încercarea de a-și legitima acțiunea militară și de a-și afirma controlul asupra acestor zone.

Și Institutul american pentru studierea războiului (ISW) a susținut, într-o analiză de miercuri, 27 martie, că Vladimir Putin ar urma să încerce să stabilească mai multe „republici populare” pe teritoriul Ucrainei până la data de 9 mai.

Până în acest moment, Herson este singurul oraș ucrainean în care ar urma să fie organizat un așa-numit referendum, pe modelul celor din Crimeea și Donbas.

Foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW