Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


STUDIU Doi români din cinci susțin că se vor vaccina împotriva COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2021

Patru români din zece declară că se vor vaccina împotriva COVID-19, în timp ce un român din cinci este decis să nu se vaccineze, potrivit unui sondaj realizat de IRES. În ceea ce privește impactul virusului SARS-CoV-2 în cercul de apropiați, mai mult de jumătate din români cunosc, în acest moment, pe cineva infectat cu coronavirus.

Aproape două treimi dintre români se consideră bine și foarte bine informați cu privire la sănătate. Televiziunea, internetul și discuțiile cu medicii generaliști sau specialiști alcătuiesc top trei al surselor principale de informații despre sănătate”, potrivit sondajului IRES.

Referitor la încrederea românilor în vaccinuri, 8 din 10 români spun că au o părere bună și foarte bună despre vaccinuri. Principalul motiv care stă la baza opiniei defavorabile privind vaccinurile este teama de reacții adverse, arată autorii studiului.

Acest procent scade când vine vorba de încrederea românilor în vaccinurile anti COVID-19 aprobate în UE. Jumătate dintre români cred că serul împotriva COVID-19 este sigur și eficace.

O treime dintre cei care spun că se vor vaccina sau s-au vaccinat deja au, la rândul lor, temeri legate de vaccin, efecte adverse sau reacții alergice.

Jumătate dintre români apreciază organizarea campaniei de vaccinare anti COVID-19. Românii sunt moderat-optimiști cu privire la îndeplinirea de către autorități a obiectivelor și a termenelor legate de vaccinarea anti COVID-19, dar și legat de corectitudinea procesului de vaccinare în sensul respectării priorității diferitelor categorii de populație”, potrivit sursei citate.

Sondajul IRES a fost realizat între 13-15 ianuarie 2021, pe un eșantion de 1.412 adulți, având o eroare tolerată de +/- 2,5%.

Sursă foto:

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/studiu-doi-romani-din-cinci-sustin-ca-se-vor-vaccina-impotriva-covid-19/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *