Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Stolojan îl atacă pe Cîrstoiu în ședința PNL: „E o ciupercărie cu consultațiile la privat”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 aprilie 2024 Etichete: , , ,

O declarație dată de Theodor Stolojan aruncă și mai mult gaz pe foc în scandalul legat de candidatul coaliției pentru funcția de primar al Capitalei. Nemulțumirile cu privire la acesta au fost exprimate chiar de liderii Partidului Național Liberal în ședința de conducere de aseară într-o înregistrare publicată de Digi24.

Fostul președinte al PNL, Theodor Stolojan, a subliniat în ședință situația medicului Cîrstoiu și a avertizat că acest scandal va avea consecințe nu numai pentru București, dacă medicul  nu va oferi clarificări cu privire la suspiciunile de incompatibilitate.

„E un fel de ciupercăraie… șase clinici și genul ăsta de alte unități în care, pur și simplu, actele medicale care nu presupun cheltuieli mari sunt îndreptate spre aceste clinici private, iar actele medicale care presupun cheltuieli mari de sănătate sunt îndreptate spre spitalele de stat… Deci, după părerea mea, dacă domnul doctor nu iese zilele următoare să clarifice foarte limpede toate aceste probleme, va fi ciuca de bătăie a întregii campanii electorale și asta va fi concentrarea la nivelul întregii țări. Deja vedem ce se întâmplă cu faptul că el întârzie să-și clarifice aceste probleme. Și impactul va fi negativ nu numai pentru București.”, a spus Stolojan.

Miercuri după-amiază, membrii Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal s-au reunit într-o ședință online pentru a discuta despre situația candidatului lor, Cătălin Cîrstoiu. Conform unor surse din interiorul partidului, situația este considerată „gravă”, deoarece electoratul pare demobilizat. Singura satisfacție a membrilor PNL prezenți în ședința BPN a fost declarația medicului Cîrstoiu, care a afirmat că a decis să candideze după o discuție cu Marcel Ciolacu. Liberalii susțin că această declarație îi distanțează de scandalul în care este implicat Cîrstoiu.

Miercuri, liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a impus medicului Cîrstoiu un ultimatum, cerându-i să organizeze o conferință de presă pentru a clarifica acuzațiile care i se aduc.

Cîrstoiu se apără

În schimb, candidatul comun al PSD-PNL a ales să ofere un interviu la o televiziune. Cîrstoiu a declarat, la B1TV, că nu ia în considerare retragerea din cursa electorală pentru Primăria Capitalei. El a subliniat că nu i s-a cerut să se retragă și că „a plecat de la Guvern cu decizia Coaliției că rămâne în continuare candidatul ei”. De asemenea, a explicat că „nu se află în nicio stare de incompatibilitate, în sensul real al termenului”.

„Eu nu am avut nicio relație contractuală cu o clinică privată. Nu am luat niciodată pacienți de la spital să-i duc la cabinetul privat. Le-am oferit sprijin colegilor mei, dar nu am încasat niciun ban, am făcut-o din devotamentul meu personal, că am vrut eu. Nu am făcut consultații acolo. ANI analizează, va da un raport, vom vedea ce scrie în acel raport. Mai sunt situații între candidații la primărie similare. Nicușor Dan s-a numit singur la Parcuri, hai să nu exagerăm. Până la urmă eu nu am omorât pe nimeni”, a mai spus Cîrstoiu.

Medicul se află în mijlocul unui scandal, după ce jurnaliștii de la HotNews au dezvăluit că managerul Spitalului Universitar l-ar fi îndemnat pe pacienți să meargă la clinica medicală privată a familiei, în loc să îi trateze în cadrul spitalului de stat.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii