Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Stelian Ion, la reuniunea Grupului de lucru privind problematica victimelor infracțiunilor: Statul este responsabil să reducă impactul profund al traumelor

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 18 februarie 2021

Stelian Ion a participat, joi, la reuniunea Grupului de lucru privind problematica victimelor infracțiunilor. Ministrul Justiției a transmis că aspectele acestui subiect au importanță națională și că societatea vrea să vadă o colaborare puternică și coerentă între actorii instituționali implicați.

Statul este responsabil să pună la dispoziția victimelor pârghii dinamice și efective pentru diminuarea impactului profund al traumelor”, a declarat Stelian Ion, în cadrul reuniunii Grupului de lucru privind problematica victimelor infracțiunilor.

Grupul de lucru privind problematica victimelor infracțiunilor, cum ar fi victimele copii, victimele violenței în familie sau ale traficului de persoane, este format din reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

În plus, ministrul Justiției le-a solicitat membrilor Grupului să intensifice cât mai curând activitatea.

Poziționarea preocupării pentru victimele infracțiunilor restabilește un echilibru firesc în administrarea actului de justiție. Ministerul va depune toate diligențele, în limitele competențelor instituționale”, a mai spus Stelian Ion, citat într-un comunicat transmis de Ministerul Justiției.

Grupul de lucru privind problematica victimelor va realiza o cartografiere a temelor de interes în domeniu și va aduce la aceeași masă de discuții actorii cu atribuții în procedura judiciară și extrajudiciară, a mai precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *