Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Stelian Ion: Intenția reală a lui Florin Cîțu, de a ne scoate în afara coaliției

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 septembrie 2021

Stelian Ion a acuzat marți, 14 septembrie, că intenția reală a premierului Florin Cîțu a fost de a scoate USR PLUS din coaliția de guvernare și arată că o parte din „echipa câștigătoare” a prim-ministrului își dorește o colaborare „mai strânsă” cu PSD.

Mulți se înțeleg mai bine cu PSD, pentru că au o istorie comună, au avut un proiect politic comun – USL-, pe care și-l doresc reînviat. Premierul Cîțu a ales să arunce în aer coaliția, ceea ce este și o lipsă de respect față de votul românilor, care, în decembrie 2020, nu au dat un mandat exclusiv PNL să conducă. Așa cum au arătat voturile, această coaliție de dreapta era singura în măsură să conducă”, a scris Stelian Ion, marți, pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției, demis de premierul Florin Cîțu pe 1 septembrie, a publicat și o listă de „lucruri evidente” care să îi susțină acuzațiile:

1. PNL lucrează cu PSD pentru a trimite CCR puncte de vedere favorabile lui Florin Cîțu în cazul sesizării privind un presupus conflict juridic între Guvern și Parlament

2. Oamenii lui Cîțu transmit mesaje despre renegocirea ministerelor în cazul în care s-ar menține coaliția PNL-USR PLUS – UDMR, conștienți că acest lucru nu este posibil.

3. Florin Cîțu i-a eliminat din Guvern și administrație pe toți reprezentanții USR PLUS

Toate acestea arată intenția reală a lui Florin Cîțu, aceea de a ne scoate în afara coaliției, de a închide negocierile și a căuta susținere în altă parte”, arată fostul ministru.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Bătălia punctelor de vedere la CCR. Parlamentarii PNL, PSD și UDMR, în tabăra premierului / USR PLUS: Încă un blat ordinar

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW