Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Stelian Ion, după ce a fost demis de Florin Cîțu: Povestea are un substrat nevăzut

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 1 septembrie 2021

Stelian Ion, ministrul demis miercuri seară, 1 septembrie, de Florin Cîțu, consideră că decizia premierului ar avea legătură cu procedura de numire a procurorilor de rang înalt, aflată în derulare. 

Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă”, a reacționat Stelian Ion, pe Facebook, la scurt timp după ce premierul a anunțat că l-a revocat din funcție.

Fostul ministru al Justiției îl acuză pe premier de „șantaj și iresponsabilitate”, după ce i-ar fi cerut „un aviz la minut” pe proiectul „Anghel Saligny”, cunoscut în spațiul public drept „PNDL 3”.

Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului”, a adăugat fostul ministru USR PLUS.

CITEȘTE ȘI: Scandal în coaliție. Un fost ministru al Justiției explică procedura de avizare interministerială

Acesta susține că „miza nevăzută” a deciziei premierului ar fi procedura de numire a procurorilor de rang înalt, aflată în derulare.

Joi, 2 septembrie, ar urma să fie afișată lista procurorilor care s-au înscris la concursurile pentru funcția de procuror șef al DIICOT, procuror șef în cadrul Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului General, procuror șef adjunct al DIICOT, procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și pentru posturile de procuror șef în cadrul secțiilor combatere a corupției, combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție și judiciară penală din DNA.

Reamintim că premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară, 1 septembrie, că a înaintat cererea de revocare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion. Lucian Bode va fi noul ministru interimar al Justiției, potrivit unor surse Main News.

Această decizie ar urma să arunce în aer coaliția de la guvernare, întrucât reacțiile din partea USR PLUS au fost pentru demiterea premierului. O ședință a coaliției este programată pentru joi, ora 10:00.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW