Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Stația de metrou Izvor, prima de pe raza Sectorului 5 care a rămas fără spații comerciale / Acțiunea, la scurt timp după apariția unor stenograme DNA în care Piedone îi cerea lui Rădoi „jumate de stație”

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 iulie 2021

Prima stație de metrou de pe raza Sectorului 5 care a rămas fără spații comerciale este cea de la Izvor, la 4 luni de când a început dezafectarea chioșcurilor amplasate ilegal. Acțiunea vine la scurt timp după ce, în spațiul public, au apărut interceptări ale procurorilor DNA care au surprins o discuție în care Ion Rădoi, liderul sindicatului „Unitatea” de la metrou, i-ar fi cerut lui Cristian Popescu Piedone să întârzie procedurile demarate în luna martie.

Acțiunea de desființare a spațiilor comerciale de la metrou a început în luna martie, pe raza Sectoarelor 1, 2, 4 și 6, în timp ce edilii Sectoarelor 3 și 5 au întârziat să ia măsuri în acest sens.

CITEȘTE ȘI: FOTO Imagini cu prima stație de metrou în care au fost demolate spațiile comerciale / Cum arată situația în celelalte stații

Miercurea trecută, procurorii au făcut percheziții în 16 locații din municipiul București și județele Prahova și Ilfov, printre care și la locuința lui Ion Rădoi, într-un dosar penal de corupție ce are legătură cu spațiile comerciale de la metrou. Percheziții au avut loc și la sediile Primăriei Sectorului 3 și Primăriei Sectorului 5, singurele două primării care au refuzat să desființeze spațiile comerciale amplasate ilegal de sindicatul „Unitatea”.

Ulterior, după mai multe ore petrecute la sediul parchetului anticorupție, liderul sindicatului „Unitatea” a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat 2 fapte de șantaj și folosire a influenței de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată.

Piedone către Rădoi: „Îmi dai și mie o jumate de stație la Izvor?”

Procurorii DNA au interceptat o convorbire telefonică dintre Ion Rădoi, liderul sindicatului „Unitatea” de la metrou, și primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, potrivit G4 Media.

Astfel, Piedone i-ar fi cerut liderului sindicatului USLM „jumătate din spațiile comerciale de la Izvor”, pentru a nu emite dispozițiile de demolare a chioșcurilor amplasate pe raza Sectorului 5, din stațiile Izvor, Eroilor și Eroii Revoluției.

„Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?

Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!

Piedone: Hai, te iubesc, stai liniştit! Deci, fratele meu şi ai văzut că, mă tu ai văzut reacţia mea şi a lui Negoiţă, da? Noi vorbim de cerebral, nu vorbim de ….”, este un fragment din interceptările procurorilor DNA.

Ulterior, edilul a precizat că ar fi fost vorba de o glumă.

Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele”, a fost reacția lui Cristian Popescu Piedone, pentru G4 Media.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Noi detalii din ancheta DNA ce-l vizează pe Ion Rădoi: I-ar fi promis lui Cristian Popescu Piedone „o juma de stație întreagă la Izvor” pentru a întârzia demolarea spațiilor comerciale

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *