Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Unanimitate în PSD pentru negocieri cu PNL. Social-democrații vor modificarea Constituției

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 8 noiembrie 2021

Conducerea Partidului Social Democrat, reunită luni, 8 noiembrie, în ședința Consiliului Naţional, a decis în unanimitate demararea negocierilor cu Partidul Național Liberal pentru formarea guvernului. 

„Am decis în unanimitate să începem negocierile cu PNL, UDMR și Minorități. Vor fi patru echipe de negociere. O echipă la nivel politic, din care va face parte președintele partidului, o echipă care va lucra pe un acord politic, coordonată de Paul Stănescu, o echipă care va lucra pe programul de guvernare și o echipă pentru revizuirea Constituției, coordonată de Robert Cazanciuc. Suntem deschiși să negociem pentru a urgenta rezolvarea problemelor românilor. Nu a fost absolut nicio discuție despre funcțiile politice”, a declarat prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu.

PSD vrea modificarea Constituției

În plus, social-democrații vor să solicite la negocierile cu liberalii modificarea Constituției.

„Nu s-a discutat astăzi nici o secundă despre așa ceva. S-a discutat despre comisia de modificare a Constituției, s-a discutat despre faptul că România are nevoie de o reașezare din punct de vedere constituțional”

Întrebat dacă PSD va solicita modificarea legii fundamentale în sensul ca forma de guvernământ a țării să se schimbe din republică semi-prezidențială în republică parlamentară, Sorin Grindeanu a refuzat să ofere un răspuns tranșant.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *