Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SRI și-a făcut podcast | Șeful Brigăzii Antiteroriste, despre un eventual atac terorist în România: Întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 17 decembrie 2021

Serviciul Român de Informații (SRI) a lansat vineri, 17 decembrie, prima ediție a podcastului TOP (ne) SECRET. Moderatorul este Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI. Primul invitat al podcastului a fost Dorin Rădulescu, șeful Brigăzii Antiteroriste din SRI.

Dorin Rădulescu a povestit că, în România, nu am avut niciodat o „adevărată criză teroristă”, însă este convins că vom avea în țară un asemenea eveniment – „Întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla”, a punctat șeful Brigăzii Antiteroriste din SRI.

„Nu. Crize de acest gen nu au fost, au fost nişte acţiuni, înainte de Revoluţie, prin 1991, prin 1985… La care, la momentul respectiv, lucrătorii USLA de la acea vreme, au reacţionat cum trebuie… Nu am avut crize în sensul, nu ştiu, al celor care s-au întâmplat, poate în Franţa sau în alte ţări din UE. Şi, sincer spun că nici nu dorim aşa ceva.

Dacă mă întrebi pe mine, întrebarea este când se va întâmpla, nu dacă se va întâmpla. Pentru că, oricât de bun ar fi cineva în zona asta – şi vorbesc de servicii de top din lumea asta, cu care avem relaţii permanente de cooperare -, nimeni nu poate să acopere tot. Lucrurile au evoluat într-o asemenea măsură, încât încerci să te pregăteşti în fiecare zi, să ai capabilitatea să reacţionezi prompt, să ai viteză de reacţie, să poţi să foloseşti toate mijloacele, dacă nu poţi să previi, măcar pentru a diminua damage-ul pe care îl poate face un astfel de eveniment”, a afirmat, între altele, Dorin Rădulescu.

Întrebat dacă am dejucat vreun potenţial atentat terorist despre care nu se ştie public, Rădulescu a replicat că „au existat câteva cazuri concrete”.

„(…) pot spune cu certitudine că au existat câteva cazuri concrete, şi în România dar şi la nivel european, care sunt cunoscute de beneficiarii noştri – să spunem aşa -, în care graniţa era foarte subţire. Adică, probabil că, dacă am mai fi stat sau, hai să spunem aşa, ‘parcă ne-a trecut glonţul pe la ureche’, mai e şi o vorbă în activitatea noastră: ‘la o căruţă de minte ai nevoie şi de un dram de noroc’, câteodată! Câteodată, să ştii că este vital să fii la momentul potrivit într-o anumită zonă!”, a mai precizat șeful Brigăzii Antiteroriste.

Puteți urmări primul episod din podcastul SRI mai jos:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 52189 additional Info on that Topic: mainnews.ro/sri-si-a-facut-podcast-seful-brigazii-antiteroriste-despre-un-eventual-atac-terorist-in-romania-intrebarea-este-cand-se-va-intampla-nu-daca-se-va-intampla/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 61132 more Information to that Topic: mainnews.ro/sri-si-a-facut-podcast-seful-brigazii-antiteroriste-despre-un-eventual-atac-terorist-in-romania-intrebarea-este-cand-se-va-intampla-nu-daca-se-va-intampla/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/sri-si-a-facut-podcast-seful-brigazii-antiteroriste-despre-un-eventual-atac-terorist-in-romania-intrebarea-este-cand-se-va-intampla-nu-daca-se-va-intampla/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *