Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Specialistul DNA prins în flagrant când primea mită 6.000 de euro, trimis în judecată

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 25 noiembrie 2021

Nicolae Răzvan Despa, specialistul DNA prins în flagrant când primea mită 6.000 de euro, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție transmis joi, 25 noiembrie. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro și, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție. În contextul menționat mai sus, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW