Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Specialist DNA, prins în flagrant de parchetul anticorupție când primea mită 6.000 de euro

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 17 noiembrie 2021

Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. El a fost prins în flagrant marți, 16 noiembrie, când primea 6.000 de euro mită de la un om de afaceri în legătură cu încheierea unui contract cu instituţia.

„În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euro și, după mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție în cadrul proiectului ,,Continuarea dezvoltării capacității tehnice a D.N.A în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E” cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

În contextul menționat mai sus, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, transmit procurorii DNA miercuri, 17 noiembrie.

Potrivit unor surse judiciare, contractul în cauză viza achiziția unor drone în valoare de 55.000 de euro.

Miercuri, 17 noiembrie, el va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW