Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Șpăgi în Vama Nădlac. Zeci de angajați ai CNAIR, ridicați de DGA 

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 13 februarie 2024

Direcția Generală Anticorupție a descins, marți dimineață, în Vama Nădlac. Oamenii legii au deschis un amplu dosar de corupție, în care sunt vizați nu mai puțin de 47 de angajați ai Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac 2.

Aceștia sunt bănuiți că luau mită de la șoferi pentru a închide ochii la lipsa rovinietei.

„Din probatoriul administrat până la acest moment, reies date privind comiterea, în perioada 2022-2023, a unor infracţiuni de luare de mită de către funcţionari din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.-Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, Agenţia de Control şi Încasare, Nădlac II, constând în obţinerea de foloase necuvenite pentru a nu-şi exercita în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale generate de încălcarea dispoziţiilor legale (în principal a celor referitoare la existenţa rovinietei)”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

CNAIR spune că angajații săi au făcut sesizarea

Într-un comunicat de presă transmis la puțin timp după declanșarea acțiunii de către DGA, CNAIR a anunțat că faptele au fost sesizate chiar de către DRDP Timişoara.

„Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR prin DRDP Timişoara, DGA Arad a declanşat astăzi verificarea activităţii mai multor angajaţi ai ACI (Agenţia de Control şi Încasare ) Nădlac 2. Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârşirea unor acţiuni asimilate faptelor de corupţie, situaţii descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituţiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor”, anunţă CNAIR.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW