Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Soțul șefei DIICOT, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 24 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Dan Hosu, soțul procurorului șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat de Tribunalul București la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

La ultimul termen de judecată, procurorii au cerut condamnarea lui Dan Hosu la închisoare. El este vizat în dosarul Carpatica. Pe final de proces, interceptările obținute de SRI în baza mandatelor de siguranță națională și siguranță tehnică au fost anulate din dosar.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Lovitură în dosarul lui Dan Hosu, soțul șefei DIICOT. Interceptările obținute de SRI, anulate de instanță

Decizia Tribunalului București nu este una definitivă, dat fiind că e în primă instanță. Ultimul cuvânt îl vor avea magistrații de la Curtea de Apel București.

Tensiuni între procurori

Potrivit unor surse, procesul a dus la tensiuni în Direcția Națională Anticorupție, procurorul care a instrumentat dosarul fiind nemulțumit că s-a cerut achitarea unui alt inculpat, în proces fiind patru.

De altfel, procurorul Marian Gherman a cerut CSM să fie mutat la Parchetul Capitalei, lucru acceptat de procurorii din Consiliu.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărâtîncetarea activităţiila Direcţia Naţională Anticorupţie –nivel central a domnului procuror GHERMAN IONEL MARIAN, începând cu data de 14.09.2020 şi revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (unitate de parchet de unde provine),începând cu aceeaşi dată”, se arată în decizia Secției pentru procurori a CSM din 8 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Iohannis, despre sentința în cazul Hosu: Dacă apare o condamnare, cu siguranţă nu va rămâne fără urmări

Acuzațiile

Dan Hosu a fost trimis în judecată de procurori în anul 2017, în dosarul Carpatica.

Amchetatorii îl acuză că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu, pe atunci membru în consiliul de administrație al Carpatica Asig Sibiu, să obțină decizii favorabile de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW