Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Joi va fi ziua sentinței pentru soțul șefei DIICOT / Klaus Iohannis: Dacă apare o condamnare, cu siguranţă nu va rămâne fără urmări

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 23 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Tribunalul Capitalei se va pronunța pe 24 septembrie în dosarul fostului polițist Dan Hosu, soțul Giorgianei Hosu, șefa DIICOT. La ultimul termen de judecată, procurorii au cerut condamnarea acestuia la închisoare. El este vizat în dosarul Carpatica. Klaus Iohannis a anunțat că o eventuală condamnare nu va rămâne fără urmări.

Decizia Tribunalului București nu va fi una definitivă, dat fiind că e în primă instanță. Ultimul cuvânt îl vor avea magistrații de la Curtea de Apel București.

După dezbaterile de la finalul procesului, procurorul de ședință a cerut condamnarea lui Dan Hosu la închisoare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că o eventuală condamnare a soțului șefei DIICOT, Dan Hosu, nu va rămâne fără urmări.

Dacă apare o condamnare, cu siguranţă nu va rămâne fără urmări. Asta este self evident”, a anunțat Klaus Iohannis.

În plus, acesta a discutat și despre avizul negativ dat de CSM Giorgianei Hosu, actuala șefă a DIICOT.

Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz al CSM, o să vă daţi seama că avizul negativ, nu s-a bazat pe acest lucru. Acea posibilă incompatibilitate nu a fost menţionată la aviz, nici ca o posibilă problemă. Totuşi, dacă se ajunge la acest scenariu, cu siguranţă nu voi aştepta ca alţii să mişte rotiţele”, a afirmat Președintele României.

CITEȘTE ȘI: Ziua sentinței pentru soțul șefei DIICOT. Procurorii au cerut condamnarea lui Dan Hosu la închisoare | Tensiuni în DNA din cauza procesului – SURSE

Acuzațiile

Dan Hosu a fost trimis în judecată de procurori în anul 2017, în dosarul Carpatica.

Amchetatorii îl acuză că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu, pe atunci membru în consiliul de administrație al Carpatica Asig Sibiu, să obțină decizii favorabile de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW