Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sorin Grindeanu vrea să monitorizeze cu drona lucrările la autostrăzi

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2021

După ce ani la rând deputații social-democrați din Comisia pentru Transporturi l-au ironizat pe Cătălin Drulă, numindu-l „omul cu drona” pentru că a făcut parte dintr-o asociație care monitoriza marile proiectele de autostrăzi și căi ferate prin această metodă, noul ministru PSD al transporturilor, Sorin Grindeanu, a preluat la rândul său soluția.

„De ce să nu vadă românii cum se lucrează pe autostrăzi. De ce să nu vedem pe siteul ministerul Transporturilor cum se lucrează pe autostrăzile din România, în direct?”, a declarat Sorin Grindeanu, într-un interviu acordat Digi24.ro.

Ce nu spune Grindeanu

Ce nu știe sau nu spune Sorin Grindeanu este că filmări cu drona se fac și acum la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, însă se fac publice doar montaje mai mult sau mai puțin inspirate care în realitate nu spune mai nimic despre avansul lucrărilor.

Însă cea mai mare a filmărilor cu drona pe șantierele de autostrăzi și căi ferate nu o face statul, ci pasionații de infrastructură și câteva ONG-uri, printre care se numără și Asociația Pro Infrastructură, din care a făcut parte și Cătălin Drulă. În general acestea sunt publicate pe YouTube, urmăritorii atât posibilitatea să analizeze progresul după o anumită perioadă de timp.

Pentru ca demersul lui Grindeanu să nu devină doar propagandă politică este nevoie ca filmările să ofere o imagine de ansamblu și să fie făcute la intervale regulate de timp, chiar și pe loturile unde activitatea este slabă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *