Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Elevii și profesorii ce prezintă vulnerabilități și au certificate medicale vor avea acces la învățarea online

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 ianuarie 2021

Ministrul Educației a anunțat că elevii și profesorii care au anumite vulnerabilități vor avea în continuare acces la învățământul online, în baza unui certificat medical, în contextul în care autoritățile își doresc să redeschidă școlile cu prezență fizică începând cu 8 februarie.

Elevii care au vulnerabilităţi şi care au certificate medicale vor putea învăţa online. Mai mult decât atât, aparţinătorii, părinţi şi bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice, certificatul medical şi ei vor avea acces la învăţământul online. Cadrele didactice pot avea vulnerabilităţi şi cu certificat medical vor putea să predea online, asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivare solidă, o certificare medicală”, a declarat miercuri Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Ce măsuri trebuie să respecte elevii şi profesorii în cazul reluării cursurilor în stil clasic

Sorin Cîmpeanu a precizat că o decizie privind redeschiderea școlilor cu prezență fizică va fi luată în 2 februarie, dacă ce specialiștii din domeniul medical vor considera că riscul privind pandemia de coronavirus poate fi gestionat.

Teama este un lucru normal, riscul nu poate fi eliminat, riscul poate să fie gestionat. Dacă cei cu compentenţă în domeniul medical ne vor spune pe data de 2 februarie că acest risc, din perspectivă sanitară, poate fi gestionat, atunci şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică. Prezenţa fizică în scenariul verde, rata de infectare sub 1 la mie, toate şcolile deschise, prezenţă fizică pentru grădiniţe, învăţământ primar, clase terminale, la rata de infectare între 1 şi 3 la mie, şi prezenţă fizică doar în grădiniţe şi în învământ primar în scenariul roşu, rată de infectare de peste 3 la mie, dar nu mai mult de 6 la mie, caz în care întreaga localitate intră în carantină Acolo unde există prezenţă fizică se poate spune că ne-am întors la normalitate. Întoarcerea la normalitate înseamnă întoarcere la regulile care nu dădeau posibilitatea de a alege fără motiv dacă vrei sau dacă nu vrei să mergi la şcoală. Această alegere nu exista nici pentru elevi, nici pentru cadre didactice”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW