Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Ce măsuri trebuie să respecte elevii şi profesorii în cazul reluării cursurilor în stil clasic. Ministru: Va fi un ordin comun cu Ministerul Sănătății / Medic: Profesorii trebuie să fie atenți, va fi o sarcină grea pentru ei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 ianuarie 2021

Școlile ar putea fi redeschise din data de 8 februarie, odată cu începutul celui de-al doilea semestru. O decizie finală în acest sens va fi luată pe 2 februarie, când va avea loc o întâlnire în care se va analiza situația epidemiologică de la momentul respectiv, potrivit ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a precizat, pentru MainNews.ro, că măsurile de protecție sanitară pe care elevii și profesorii vor fi nevoiți să le respecte în timpul cursurilor vor face obiectul unui ordin comun prezentat de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.

Măsurile vor fi decise de autoritățile din domeniul sanitar, măsuri ce vor face obiectul unui ordin comun dintre Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Ordinul va exista după întâlnirea din 2 februarie, după decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru MainNews.ro.

Școlile ar trebui să-și facă propria evaluare

Adrian Marinescu, medicul infecționist de la Institutul „Matei Balș” din Capitală, susține că școlile ar trebui să își facă propria evaluare, pentru a stabili dacă măsurile de protecție împotriva infecției cu SARS-CoV-2 pot fi respectate în timpul orelor.

Numărul de elevi trebuie să fie mic într-o clasă, regulile de igienă să fie cele corespunzătoare. E clar că pentru cei care vor deschide, vor fi aceleași reguli ca atunci când funcționau în plan fizic: distanțarea, purtatul măștii, să fie soluții dezinfectante. Profesorii vor fi extrem de atenți la tot ceea ce se întâmplă. Din păcate, va fi o sarcină grea pentru ei”, a declarat medicul Adrian Marinescu, pentru MainNews.ro.

Medicul recomandă autorităților să intervină imediat pentru a izola un posibil caz de infectare cu SARS-CoV-2 dintr-o școală și să efectueze „corect” anchetele epidemiologice.

Trebuie monitorizat, dacă există o simptomatologie acută pentru un copil, trebuie imediat intervenit și făcută izolarea cazului, pentru a nu ajunge la un focar”, a adăugat medicul Adrian Marinescu.

În plus, acesta îi sfătuiește pe profesorii ce se încadrează în grupele de risc să se imunizeze împotriva COVID-19.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW