Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil pentru funcția de ministru al Educației: Momentul deschiderii școlilor excede competențelor ministerului/ Voi juca cu mandatul pe masă

By Redactia , in Politic Stirile zilei , at 23 decembrie 2020

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației, menționând că “acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă”. Acesta a precizat că redeschiderea școlilor nu este atributul Ministerului Educației.

„Aceasta va fi o preocupare cu siguranţă, însă momentul deschiderii şcolilor din păcate excede competenţelor Ministerului Educaţiei. Vă pot asigura că voi face tot posibilul în această ordine de prioritizare, educaţie timpurie, creşe şi grădiniţe, apoi învăţământ primar, sunt greu de imaginat că s-ar putea derula online. Nici învăţământul gimnazial nu este simplu online, nici învăţământul liceal, nici măcar învăţământul liceal în care această structură specifică 50% ore de curs care ar putea fi predate mai uşor online şi 50% aplicaţii practice. (…) Interesul nostru general este să deschidem şcolile cât mai devreme permite situaţia epidemiologică, fără să punem în pericol starea de sănătate a elevilor, studenţilor şi profesorilor”, a spus Cîmpeanu, potrivit news.ro.

Sorin Cîmpeanu a fost avizat cu 20 voturi pentru, 13 împotrivă și 2 abțineri.

„Acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă şi în momentul în care voi considera că nu pot realiza ce am afirmat acum aici o să las pe cineva mai competent”, a mai spus Sorin Câmpeanu.
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *