Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Cristina Tarcea spune de ce nu mai candidează la șefia ÎCCJ: Am obosit! Mi-e dor să trăiesc printre oameni cu bun simţ

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 3 iulie 2019 Etichete: , ,

Cristina Tarcea susține că nu a mai candidat la șefia instanței supreme din cauză că a obosit, menționând : „îmi doresc să trăiesc printre oameni cu mult bun simț”. 

„Răspunsul diplomatic ar suna la maniera „am obosit”. Răspunsul sincer este că în calitate de preşedinte al Înaltei Curţi, din păcate, trebuie să relaţionez cu persoane din afara sistemului de justiţie şi din afara Înaltei Curţi. Ce am văzut, ce am trăit şi ce am simţit, m-a făcut să îmi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obişnuiţi, cu foarte mult bun simţ, cu foarte multă onestitate şi cu mai puţină imaginaţie”, a declarat Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ.

Tarcea spune că a mai avut intenția de a se retrage de la șefia Înaltei Curți, din cauza „asaltului” la care a fost supusă.

„Asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut de mult timp să meditez la ideea dacă merită sau nu să îmi duc mai departe mandatul. Şi am spus: Da, trebuie să îmi termin mandatul, pentru a demonstra că plec când vreau eu şi nu când vor alţii”, a mai spus Tarcea.

Judecătoarea Corina Corbu este singurul candidat şefia instanţei supreme. Actualul președinte al ÎCCJ, Cristina Tarcea, nu a mai intrat in cursa pentru un nou mandat, cel actual expirând în luna septembrie.

Foto: Mediafax

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *