Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Sorin Cîmpeanu: Am trimis echipe de control pe tot teritoriul României. Tematica, respectarea condițiilor de protecție sanitară

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2021

Sorin Cîmpeanu a anunțat la finalul ședinței de guvern de luni, 8 octombrie, că a trimis echipe de control ale Ministerului Educației pe tot teritoriul României pentru a verifica modul în care a fost raportată rata de vaccinare în rândul personalului din unitățile de învățământ.

Echipele de control ale Ministerului Educației ar urma să verifice și argumentele invocate de consiliile de administrație ale școlilor care au cerut reluarea cursurilor în mediul online, deși raportau o rată de vaccinare de peste 60%.

Niciodată n-am mai semnat 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României. Tematica de control, respectarea condițiilor de protecție sanitară în școli și grădinițe. Eforturile pe care le facem pentru a păstra școlile deschise trebuie să fie dublate de înțelegerea și cooperarea fiecărui elev, fiecărui profesor și fiecărui angajat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței de guvern de luni.

În plus, ministrul interimar a precizat că au fost situații în care rata de vaccinare dintr-o unitate de învățământ a scăzut.

Îmi place să cred că nu există astfel de situaţii, dar suntem obligaţi să verificăm aceste situaţii în care schimbările au fost spectaculoase pe parcursul unei săptămâni. Mă refer îndeosebi la schimbările în minus ale numărului de persoane vaccinate, pentru că era evident că e greu de găsit o explicaţie de ce în peste o săptămână ai mai puţini vaccinaţi decât aveai acum o săptămână. Operaţiunea de devaccinare nu s-a inventat încă”, a mai spus ministrul.

În București, de exemplu, 27 de școli și grădinițe vor relua cursurile în mediul online, deși rata de vaccinare în rândul personalului trece de 60%, alte 481 de unități de învățământ s-au redeschis cu prezență fizică, iar alte 137 au o rată de vaccinare sub 60%, a explicat ministrul.

4.847 de școli s-au deschis astăzi (n.r. la nivel național). Peste 2 milioane de elevi și preșcolari au avut șansa prezenței fizice. Acest lucru era așteptat de elevi, preșcolari și părinți”, sunt datele prezentate de Sorin Cîmpeanu.

Regulile pentru reluarea școlilor cu prezență fizică

Toate școlile, grădinițele și liceele vor putea relua cursurile cu prezență fizică în cazul în care rata de vaccinare în rândul personalului didactic și auxiliar trece de pragul de 60%, potrivit unui ordin semnat vineri de ministrul interimar al Educației.

Dacă, dincolo de rata de vaccinare, există probleme la nivel de resursă umană sau există probleme de infrastructură, va exista posibilitatea ca la nivelul școlii să se formuleze o cerere pentru ca școala să rămână în online, chiar dacă are o rată de vaccinare de peste 60%(…)Consiliul de Administrație al fiecărei școli e singurul care poate decide intrarea în regim online”, a declarat Cîmpeanu.

Rata de vaccinare în rândul personalului din școli și grădinițe este publicată în fiecare zi de vineri, pentru a permite consiliilor de administrație, de la nivelul fiecărei unități școlare, să decidă dacă, în săptămâna următoare, cursurile vor fi reluate cu prezență fizică sau în mediul online.

CITEȘTE ȘI: Nouă propunere pentru redeschiderea școlilor, de la Sorin Cîmpeanu: Renunțarea la pragul de vaccinare de 60%, unde incidența este sub 3

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW