Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Nouă propunere pentru redeschiderea școlilor, de la Sorin Cîmpeanu: Renunțarea la pragul de vaccinare de 60%, unde incidența este sub 3

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2021

UPDATE Ministrul interimar al Educației a declarat, la finalul ședinței de guvern de luni, 8 noiembrie, că autoritățile urmează să adopte, la finalul săptămânii, noul ordin comun prin care elevii pot relua cursurile în mod fizic în localitățile cu incidența de sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Da, sub rezerva non agravării situației epidemiologice, vor putea începe cu prezență fizică elevii și preșcolarii din localitățile cu incidența sub 3 la mia de locuitori”, a declarat Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă elevii din localitățile cu o rată de incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori vor relua școala în mod fizic începând cu săptămâna viitoare.

Știrea inițială

Sorin Cîmpeanu, ministrul interimar al Educației, s-a răzgândit în privința pragului de 60% vaccinare în rândul cadrelor didactice pentru redeschiderea școlilor și susține că va propune eliminarea acestui prag în localitățile unde rata de infectare este mai mică de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. În prezent, au fost redeschise unitățile școlare unde cel puțin 60% din personal este imunizat împotriva SARS-CoV-2, indiferent de incidența infectărilor din localitate.

„Pentru a rezolva problema reală îndeosebi a micilor școli din mediul rural care nu au infectați, dar nici suficient de mult vaccinați, pentru a nu îi menține pe termen lung în online, știind că problemele predării online sunt amplificate tocmai în aceste localități, am asumat ca ministru al Educației să propun completarea ordinului comun cu o excepție, și anume – acolo unde rata este mai mică de 3 la mie, să se permită prezența fizică independent de rată de vaccinare, ca tranziție către normalitate”, a declarat luni, pentru HotNews.ro, Sorin Cîmpeanu.

În schimb, în localitățile unde incidența cazurilor este mai mare de trei la mie se va menține această condiție pentru revenirea elevilor în bănci – prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlilor.

După cum a anunțat ministrul duminică, aproape 68% din numărul total al unităţilor de învăţământ, atât de stat, cât şi cele private, desfăşoară cursuri cu prezenţă fizică, începând de astăzi.

Astfel, 4.847 de unităţi de învăţământ au început cursurile cu prezență fizică de luni, ceea ce înseamnă că peste două milioane de elevi şi preşcolari s-au întors fizic la școală.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW