Wednesday, September 30, 2020
Jurnalism corect


UPDATE Scrisoarea social-democraților către Klaus Iohannis/ Orban: Ne preocupă mai puțin epistolele doamnei Dăncilă

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 noiembrie 2019 Etichete: , ,

UPDATE Premierul Ludovic Orban a declarat că pe liberali îi preocupă mai puțin scrisorile trimise de PSD și mai mult „comunicarea cu cetățenii români”. Liberalul a spus că va purta discuții în partid, vor lua o decizie și vor anunța ce au hotărât în legătură cu invitația la dezbatere a Vioricăi Dăncilă către Klaus Iohannis.

„Ne preocupă mai putin epistolele doamnei Dăncila, mai mult comunicarea cu cetățenii români. Vom lua o decizie și o vom anunța”, a zis Orban.

Știre inițială

Șeful campaniei PSD la alegerile prezidențiale, Lia Olguța Vasilescu, i-a trimis o scrisoare șefului campaniei PNL, Dan Montreanu, prin care îi solicită organizarea unei dezbateri între liderul PSD, Viorica Dăncilă și actualul președinte Klaus Iohannis, ambii candidați în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Domnule Motreanu, cetățenii români au decis duminică, pe 10 noiembrie 2019, că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale se vor confrunta candidatul PNL, domnul Klaus Iohannis și candidatul PSD, doamna Viorica Dăncilă.

Echipa de campanie a PSD consideră că această confruntare trebuie să includă dezbateri față în față între doamna Dăncilă și domnul Iohannis. E foarte important, din punctul nostru de vedere, ca cetățenii să poată face direct comparația între cei doi candidați și să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie președintele României pentru următorii cinci ani”, spune Olguța Vasilescu.

PSD: Datorăm cetățenilor români o dezbatere deschisă și cinstită despre proiectele pe care cei doi candidați le au pentru România

Fostul ministru al Muncii a scris în scrisoare că deși Dăncilă a spus de nenumărate ori că își dorește să participe la o dezbatere cu Klaus Iohannis, aceasta nu a fost băgată în seamă.

„Doamna Dăncilă a exprimat în mod public, în repetate rânduri, dorința de a avea dezbateri cu domnul Iohannis, însă solicitările dumneaei au rămas fără răspuns. Lipsa unei dezbateri între principalii candidați a reprezentat un viciu al procesului electoral și o problemă de transparență în ceea ce privește programele acestora pentru mandatul de președinte al României. Sperăm că această situație nu se va repeta în turul al doilea. Datorăm cetățenilor români o dezbatere deschisă și cinstită despre proiectele pe care cei doi candidați le au pentru România”, se mai arată în sursa citată.

Social-democrații cer organizarea, de comun acord, a două dezbateri între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Prin urmare, vă înaintez prin prezenta scrisoare o solicitare de a organiza, de comun acord, cel puțin două dezbateri între doamna Dăncilă și domnul Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie. Suntem deschiși oricărei variante care presupune organizarea acestor dezbateri într-un cadru transparent și cu moderatori imparțiali, astfel încât cei doi candidați să beneficieze de șanse egale.

Aștept cât mai curând acordul dumneavoastră de principiu, pentru a putea stabili apoi împreună detaliile dezbaterilor”, a scris Lia Olguța Vasilescu în scrisoarea trimisă PNL.

Inquam Photos/Octav Ganea 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *