Monday, September 20, 2021
Jurnalism corect


SJU Neamț, despre aparatura din salonul ATI în care s-a declanșat incendiul: Era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2020

Conducerea Spitalului Județean Neamț precizează că salonul ATI în care s-a produs incendiul în urma căruia zece persoane au murit nu ar fi fost afectat modificările realizate pentru a extinde secția de Terapie Intensivă. SJU susține că aparatura din secția ATI în care s-a declanșat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an.

Ca urmare a unor speculaţii făcute în spaţiul public cu privire la motivele care au condus la provocarea incendiului din salonul ATI, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secţiei de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienţi pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele două secţii ATI au aviz de la DSP cu privire la circuite. Zona în care s-a intervenit pentru extindere nu este funcţională şi se află într-o zonă diferită faţă de cea în care s-a produs incendiul. În acelaşi timp, precizăm faptul că aparatura din secţia ATI în care s-a declanşat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an”, a transmis conducerea Spitalului Județean de Urgență Neamţ, printr-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: Controale la toate secţiile de terapie intensivă pentru verificarea condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale

Reprezentanții SJU fac apel la autorități să nu deruteze opinia publică prin afirmații care nu ar fi reale.

Facem apel la reprezentanţii instituţiilor statului să dea dovadă de responsabilitate şi să încerce să nu ofere variante care nu sunt reale şi nu fac decât să deruteze şi mai mult opinia publică. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ nu doreşte să intervină în niciun fel în politica editorială a mass mediei, solicitând, totuşi, pentru o corectă informare a cetăţenilor, ca informaţiile oferite să fie însoţite şi de punctul de vedere al unităţii medicale”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Inquam Photos / tvmneamt.ro / Flavius Corfu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW