Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Situație critică în vestul țării din cauza furtunilor. Se întrunește comitetul pentu situații de urgență FOTO

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 25 iunie 2023 Etichete: , , , , ,

Zeci de locuințe au fost inundate și zeci de copaci au căzut peste mașini, acoperișuri. De asemenea, mai mulți turiști au fost blocați pe munte, din cauza efectelor codurilor roșii și portocalii de furtună, transmite Inspectoratul General pentu Situații de Urgență, duminică, 25 mai.

Astfel, pompierii au intervenit în vestul țării, pentru evacuarea apei din locuințe și degajarea a 30 copaci, fiind avariate două autoturisme. De asemenea, s-a intervenit și pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unui complex comercial lovit de fulger. Cele mai afectate județe din cauza fenomenelor meteorologice au fost Alba și Hunedoara.

Potrivit sursei menționate, pompierii au salvat un grup de 25 de turiști, cu vârste cuprinse între 20 – 60 ani, care nu au mai putut înainta din cauza creșterii nivelului pârâului Râmeț din satul Cheia, localitatea Râmeț, județul Hunedoara.  Turiștii nu au avut probleme medicale. Aceștia au solicitat sprijinul autorităților întrucât nu au mai putut înainta.

 

Circulația rutieră a fost oprită pe trei drumuri județene din Hunedoara din cauza apei și aluviunilor acumulate, precum și a copacilor căzuți pe carosabil. Codul portocaliu de furtuni este valabil până astăzi, 25 iunie, ora 12.00.

Având în vedere fenomenele meteo înregistrate, duminică, 25 iunie, va fi convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, pentru stabilirea măsurilor ce se impun pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor generate de urmările Codului Roșu de fenomene meteo periculoase.

CITEȘTE ȘI:  Bani de la Guvern pentru românii afectați de inundații. Suma maximă care poate fi obținută

Sursă foto: ISU Hunedoara

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW