Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Demersurile MAI pentru reducerea timpului de așteptare în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria/ Oficialii maghiari au eliminat restricțiile de tranzitare pentru români

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 iunie 2020 Etichete: , ,

Fiindcă autoritățile de la Budapesta au refuzat să permită tranzitarea Ungariei cetățenilor români care nu au contracte de muncă în alte țări europene, oficialii Ministerului Afacerilor Interne din România au discutat, marți, cu omologii maghiari.

Discuțiile au avut drept scop eliminarea restricțiilor care au dus la aglomerarea punctelor de trecere a frontierei, pe sensul de ieșire din țară, aglomerare produsă în special din cauza documentelor justificative pentru tranzitarea Ungariei solicitate unilateral cetățenilor români.

Astfel, în urma discuțiilor, oficialii maghiari au transmis că începând din noaptea de 16 spre 17 iunie, începând cu ora 00:00, la Budapesta, respectiv ora 01:00, ora României, vor fi eliminare restricțiile de tranzitare a teritoriului național al Ungariei pentru toți cetățenii români.

Decizia a fost pusă în aplicare printr-o Hotărâre a Guvernului de la Budapesta adoptată ieri, 16 iunie.

„Ministerul Afacerilor Interne își exprimă, în continuare, hotărârea de a depune toate eforturile necesare pentru a asigura respectarea dreptului cetățenilor români la liberă circulație, asa cum și noi respectăm acest drept cetățenilor unguri”, transmite MAI.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 71276 more Information to that Topic: mainnews.ro/demersurile-mai-pentru-reducerea-timpului-de-asteptare-in-punctele-de-trecere-a-frontierei-cu-ungaria-oficialii-maghiari-au-eliminat-restrictiile-de-tranzitare-pentru-romani/ [.…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW