Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Sindicatele din Sănătate, mesaje contradictorii după negocierile cu Guvernul. Solidaritatea Sanitară respinge oferta, Sanitas anunţă un acord

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 5 februarie 2024

Reprezentanţii Federaţiei sindicale Sanitas au anunţat că, în urma discuţiilor purtate luni, la Palatul Victoria, pe tema majorărilor salariale din sistemul de sănătate, au convenit asupra unei creşteri a salariilor de bază cu 15 % în două tranşe, care urmează să fie acordate din lunile martie şi iunie, pe lângă cei 5% acordaţi pentru întregul sistem bugetar începând cu 1 ianuarie 2024.

Federația „Solidaritatea Sanitară” respinge însă oferta Guvernului, fiind „inferioară celei pe care a făcut-o publică în cursul săptămânii trecute”, când s-a propus creșterea cu 20% a întregii anvelope salariale. Prin urmare „toate formele de protest anunțate de Federația Solidaritatea Sanitară vor continua”.

 „Formele de protest anunțate de Federația Solidaritatea Sanitară vor continua”

Creșterea doar a anvelopei salariilor de bază cu 15% înseamnă de fapt o creștere în medie cu doar 10,5% a veniturilor salariale în sănătate. Dacă adăugăm creșterea medie de doar 3,4% de la 01 ianuarie 2024 a venitului salarial (corespunzătoare unei creșteri de 5% a salariului de bază), ajungem în realitate la 13,9% creștere a venitului mediu. Acesta este procentul real de creștere de venit salarial și nu 20% cum eronat se vehiculează!

În aceste condiții, toate formele de protest anunțate de Federația ”Solidaritatea Sanitară” vor continua!

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii