Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sindicatele din penitenciare anunţă că susţin protestele transportatorilor şi fermierilor: AUR și SOS România să stea departe

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 ianuarie 2024

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis, sâmbătă, un mesaj de susţinere faţă de protestele declanşate de către operatorii din transporturi şi de către fermieri. Sindicaliștii cer totodată partidelor extremiste, AUR și SOS România, să nu încerce să profite de pe urma acestei mișcări. 

Reprezentanți ai unor firme de transportat și mai mulți fermieri protestează pentru a patra zi la rând la intrarea în București.

Aceștia cer ajutor din partea autorităților și spun că sunt nemulțumiți de creșterea costurilor cu asigurările și combustibilii. Mai mulți reprezentanți ai protestatarilor au avut vineri o întâlnire, la Palatul Victoria, cu premierul Marcel Ciolacu, în care s-a stabilit un calendar pentru analizarea mai în profunzime a doleanțelor.

Reprezentanții protestatarilor au fost primiți sâmbătă de către ministrul agriculturii, Florin Barbu, după care vor merge la Ministerul Transporturilor pentru a discuta cu ministrul Sorin Grindeanu.

„AUR și S.O.S. România să stea departe”

De partea transportatorilor și fermierilor care protestează s-au alăturat și sindicaliștii din penitenciare, care au transmis un mesaj de susținere. Totodată, aceștia le-au cerut partidelor extremiste, AUR și SOS România, conduse de George Simion și Diana Șoșoacă, să nu încerce să profite de pe urma acestei mișcări.

„Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) acuză partidele politice AUR și S.O.S. România că vor să câștige capital electoral pe spatele fermierilor și transportatorilor, iar participarea celor două partide politice la acest protest legitim minimalizează efectele acțiunilor protestatarilor, oferind posibilitatea politicienilor puterii să considere protestul lor ca fiind o acțiune imorală, cu iz politic și de campanie electorală. Inconștiența partidelor politice AUR și S.O.S. România de a se alătura protestelor fermierilor și transportatorilor exclusiv pentru a câștiga capital electoral, acordă posibilitatea prim-ministrului Marcel Ciolacu să se ascundă în mod cinic și să tragă de timp, fără să ofere vreo soluție concretă reprezentanților celor două sectoare de activitate”, au transmis sindicaliștii de la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii