Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Ministrul apărării confirmă că bucăți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul României

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 septembrie 2023 Etichete: , ,

Bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României, a anunțat miercuri, 6 septembrie, ministrul apărării, Angel Tîlvăr, într-o intervenție la Antena 3. Informația contrazice varianta susținută în ultimele zile de Ministerul Apărării și președintele Klaus Iohannis, care au insistat că niciun astfel de aparat nu s-ar fi prăbușit pe teritoriul țării.

Descoperirea a fost făcută în judeţul Tulcea, în zona localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina, după mai multe atacuri efectuate în ultimele zile de către forțele ruse asupra porturilor dunărene ale Ucrainei.

„Confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi o dronă”, a declarat ministrul apărării.

Iohannis, în urmă cu o zi: Nicio dronă nu a căzut în România

Iniţial, o informație în acest sens a fost anunțată de autoritățile ucrainene, însă a fost negată vehement la București, inclusiv de președintele Klaus Iohannis și ministrul apărării.

„Pot să vă spun că nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă da, suntem îngrijoraţi fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească”, a declarat marți preşedintele Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii