Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Sindicaliștii dintr-o instituție amenințată cu desființarea protestează în fața Primăriei Capitalei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 octombrie 2023

Câteva zeci de sindicalişti au anunţat că pichetează marţi, 3 octombrie, sediul Primăriei Capitalei, în semn de protest faţă de un proiect de hotărâre care vizează încetarea activităţii Centrului de Protecţie a Plantelor Bucureşti. 

Acţiunea de pichetare, la care a fost anunţată participarea a 20-25 de persoane, ar urma să aibă loc marţi în intervalul orar 10:00 – 12:00, pe trotuarul de vizavi de sediul Primăriei Municipiului Bucureşti şi este organizată de Sindicatul FORUM din administraţia publică Bucureşti, afiliat la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

Principalul motiv al acţiunii de protest este promovarea de către Primărie a unui proiect de Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind încetarea activităţii Centrului de Protecţie a Plantelor Bucureşti.

Șase instituții inutile vor fi desființate

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, la începutul lunii septembrie, punerea în consultare publică unor proiecte de acte normative care prevăd desfiinţarea a șase structuri aflate în subordinea municipalităţii.

Pe lângă Centrul de Protecţie a Plantelor, instituția condusă de Nicușor Dan vrea să scape și de, Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan Dalles, Centrul Cultural EXPO ARTE, Centrului Cultural „Lumina”, Casei Artelor „Dinu Lipatti” și Centrul pentru Tineret.

În total, în cadrul acestor structuri sunt cuprinse 134 de posturi, dintre care 47 sunt la Centrul de Protecţie a Plantelor. Conform bugetului pe acest an, cheltuielile cu subvenționarea celor șase instituții sunt de 21,9 milioane lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW