Monday, July 1, 2024
Jurnalism corect


Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero, votate de PSD pentru a prelua Ministerul Muncii, respectiv Ministerul Familiei

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 17 iulie 2023 Etichete: , , ,

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat luni, 17 iulie, că Simona Bucura-Oprescu a fost votată în Biroul Politic Național al PSD pentru a prelua Ministerul Muncii, după demisia lui Marius Budăi. Totodată, social-democrații au votat-o pe Natalia Intotero pentru a prelua portofoliul Ministerului Familiei, în locul Gabrielei Firea.

„Am votat în cadrul Consiliului Politic Național nominalizarea a doi colegi pentru Ministerul Muncii, cât și pentru Ministerul Familie, în persoane doamnei Bucura-Oprescu pentru Ministerul Muncii, și doamna Natalia Intotero pentru Ministerul Familiei. Doamna Bucura-Oprescu este președinta comisiei de administrație din Parlamentul României și cu o experiență clară în această zonă, iar doamna Natalia Intotero a mai fost ministru o perioadă de timp, a fost și secretar de stat la Ministerul de Externe, este și președinta, în acest moment a Comisiei de învățământ din Camera Deputaților. Deci două doamne atât cu activitate politică, dar și în Parlament”, a declarat liderul social-democrat, Marcel Ciolacu.

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a prezentat demisia joi, 13 iulie, în urma scandalului legat de neregulile descoperite în azilele din județul Ilfov. Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern din aceeași zi că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia.

„Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul.

La rândul ei, Gabriela Firea a anunţat vineri, 14 iulie, într-o postare pe Facebook, că a decis, „cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus”, să plece din Guvernul României şi că pleacă, „pentru moment”, şi din din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW