Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Metrorex anunţă că introduce 6 trenuri suplimentare în circulaţie: Scad timpii de aşteptare în staţii

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 august 2022

Metrorex anunță marți, 16 august, că a dispus introducerea în circulaţie a şase trenuri suplimentare, începând de astăzi. Decizia a fost luată după ce compania a purtat discuții cu Alstom, compania care se ocupă cu mentenanța trenurilor și către care Metrorex are datorii uriașe. 

Metrorex a achitat anumite facturi, astfel că s-a dispus introducerea în circulație a 6 trenuri suplimentare.

„Metrorex continuă demersurile pentru deblocarea situației create în circulația trenurilor de metrou, determinată de diminuarea serviciilor de mentenanță și salubritate prestate de Alstom Transport S.A., cu care Metrorex are un contract în vigoare.

Astfel, în urmă discuțiilor purtate cu Alstom S.A. și a plății unor facturi pentru prestații de mentenanță aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulație a 6 trenuri suplimentare, începând cu dată de astăzi, 16.08.2022”, anunță Metrorex.

Prin urmare, intervalul de succedare între trenuri va scădea la 9 – 10 minute, pe toată rețeaua de metrou fiind introdus un număr de 40 trenuri.

Compania dă asigurări că va continua demersurile pentru remedierea situației într-un termen cât mai scurt și prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat.

La sfârșitul lunii iulie, Metrorex trebuia să achite companiei Alstom, cea căreia i-a delegat asigurarea serviciilor de mentenanță a trenurilor, suma de 162 milioane lei, potrivit unui răspuns transmis de reprezentanții companiei deținute de Ministerul Transporturilor la solicitarea Mainnews.ro.

Situația a fost destul de gravă la metroul bucureștean, după ce capacitatea de transport s-a redus semnificativ, întrucât Alstom a redus la jumătate aceste servicii din cauza faptului că Metrorex nu și-a plătit datoriile. Au existat situații în care trenurile pleacă din stații, supraaglomerate, la intervale de până la 20 minute, spre disperarea călătorilor, totul în plină pandemie de coronavirus.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW