Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Siegrfried Mureșan: Nominalizările făcute de Dăncilă nu vor fi acceptate/ Guvernul PSD are zero credibilitate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Siegfried Mureșan a declarat, duminică, la Vrancea, că noile nominalizări făcute de Viorica Dăncilă pentru funcția de comisar european nu vor fi acceptate. Mai mult, Mureșan a adăugat că Guvernul PSD are zero credibilitate în Uniunea Europeană.

„Nominalizările făcute până acum de Viorica Dăncilă nu vor fi acceptate niciuna. Vă spun că CE preferă să intre cu întârziere mai degrabă, decât să aibă un PSD-ist în rândurile sale. Dan Nica nu va ajunge niciodată comisar european, fiindcă are mari probleme de integritate. Tot Parlamentul European l-a văzut încercând să împiedice ridicarea imunității domniei sale, când procurorii au cerut anchetarea într-un dosar.(….)

E un Guvern cu zero credibilitate și care nu poate obține nimic pentru români în UE. Ați putut vedea credibilitatea în procedura de numire a comisarului european. Rovana Plumb nu s-a luptat cu nimeni, a declarat Siegrfied Mureșan.

După respingerea candidaturii Rovanei Plumb, Dan Nica a fost votat în unanimitate în ședința CEx PSD pentru funcția de comisar european. Pentru că șefa Comisiei Europene a cerut să existe și o propunere femeie, Viorica Dăncilă are și o variantă de rezervă, Gabriela Ciot, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *