Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Siegfried Mureşan: Rezultatul alegerilor regionale din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Nehammer şi pentru partidul său

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 30 ianuarie 2023 Etichete: ,

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a afirmat, luni, că rezultatul alegerilor regionale din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer şi pentru partidul său şi că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, şi de a folosi această temă în mod populist a fost greşită.

„Rezultatul alegerilor regionale de ieri din Austria Inferioară este un dezastru pentru cancelarul Karl Nehammer şi pentru partidul său. Partidul cancelarului a pierdut majoritatea absolută în parlamentul regional. Partidul său a pierdut 10% faţă de alegerile anterioare. Partidul de extremă dreaptă a câştigat 10% faţă de alegerile anterioare. A pierdut atât de mult încât nu poate guverna doar cu Partidul Verzilor (cu care are coaliţie la nivel federal) sau cu partidul liberal NEOS”, scrie europarlamentarul PNL.

El menționează că acesta „poate forma majoritate doar cu extrema dreaptă sau cu socialiştii”.

„Acest rezultat dezastruos arată că strategia lui de a copia retorica extremei drepte, mai ales pe tema migraţiei, şi de a folosi această temă în mod populist a fost greşită. Nu a dat roade. Este o lecţie pentru el, dar şi pentru orice alt politician care se gândeşte să copieze vreodată extrema dreaptă. Copiind extrema dreaptă întărim extrema dreaptă. Extrema dreaptă trebuie combătută, nu trebuie copiată”, mai afirmă eurodeputatul PNL.

Partidul Popular Austriac (OVP), din care fac parte cancelarul Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner, nu a reușit să treacă de 40% la alegerile legislative din Austria Inferioară, potrivit primelor rezultate publicate duminică seară, 29 ianuarie, de Der Standard.

Marii câștigători ai alegerilor legislative din unul dintre cele mai importante landuri din Austria sunt, astfel, partidele de opoziție – Partidul Libertății (FPO) – 25,4% (plus de 10,6 procente față de alegerile trecute), Verzii – 7,3% (plus de 0.9% față de ultimele alegeri) și Neos – 6,2% (plus de 1,1% față de ultimele alegeri).

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW