Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Serviciul de spionaj al Rusiei acuză SUA că încearcă să se amestece în alegerile prezidenţiale

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 11 martie 2024 Etichete: , ,

Serviciul de Informații Externe (SVR) al regimului lui Vladimir Putin a acuzat Statele Unite că încearcă să se amestece în alegerile prezidențiale din Rusia și a afirmat că Washingtonul are chiar planuri de a lansa un atac cibernetic asupra sistemului de vot online, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Putin, cu o victorie aproape sigură în alegerile prezidențiale din 15-17 martie, având puțini competitori viabili, a avertizat Occidentul că orice încercare de a se amesteca în scrutin va fi considerată un act de agresiune.

Serviciul de Informații Externe (SVR) al Rusiei a declarat într-un comunicat că deține informații conform cărora administrația președintelui american Joe Biden intenționează să se amestece în alegeri, au relatat sursele din presa de stat. „Conform informațiilor primite de Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse, administrația lui J. Biden dă instrucțiuni organizațiilor neguvernamentale americane să obțină o prezență scăzută la vot”, a declarat SVR.

„Cu participarea unor importanţi specialişti americani în domeniul IT, se intenţionează să se efectueze atacuri cibernetice asupra sistemului electronic de vot la distanţă, ceea ce va face imposibilă numărarea voturilor unei proporţii semnificative de alegători ruşi”, susţine serviciul de spionaj.

SVR, urmașul principal al primei agenții de spionaj extern, Direcția I a KGB-ului, nu a prezentat niciun fel de dovezi pentru afirmațiile sale.

Washingtonul nu a emis încă nicio reacție oficială.

Kremlinul a declarat săptămâna trecută că Rusia nu va interveni în alegerile prezidențiale din noiembrie din SUA și a respins concluziile americane conform cărora Moscova ar fi orchestrat campanii pentru a influența atât alegerile prezidențiale din 2016, cât și cele din 2020 din SUA.

Putin, care conduce Rusia din ultima zi a anului 1999, a făcut o serie de remarci ironice referitoare la alegerile din SUA, afirmând că îl consideră pe Joe Biden mai preferabil ca viitor președinte al SUA în locul lui Donald Trump.

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW