Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


MAE din Germania, avertisment pentru cetățenii germani să nu călătorească în Rusia: riscă să fie arestați

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 7 martie 2024 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe din Germania a revizuit și a intensificat avertizările de călătorie pentru Rusia, emițând un avertisment „ferm” împotriva călătoriilor cetățenilor germani în această țară, conform rapoartelor de joi de la dpa și EFE, citate de Agerpres.

Ministerul a anunțat miercuri că a actualizat avertismentul din cauza deteriorării continue a situației, inclusiv din cauza creșterii frecvenței arestărilor arbitrare. Avertismentul de călătorie menționează în mod explicit riscul acestor arestări pentru cetățenii germani și cei cu dublă cetățenie, germană și rusă.

„În cursul unor mitinguri şi demonstraţii neautorizate, pot exista acţiuni pe scară largă, uneori violente, ale forţelor de securitate în întreaga ţară. Nu poate fi exclusă posibilitatea ca trecătorii aflaţi în zonă să fie afectaţi”, continuă nota MAE german.

În ultimele două săptămâni și jumătate, sute de persoane au fost reținute în Rusia pentru depunerea de flori la memorialele dedicate lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, decedat în circumstanțe suspecte într-un centru de detenție rus.

Germania a emis anterior avertismente cu privire la călătoriile în Rusia, dar termenul „ferm” a fost adăugat miercuri, conform dpa. Potrivit EFE, acest termen a fost introdus după ce Moscova a declarat indezirabile Fundația germană Friedrich Ebert (FES) și Societatea Germană pentru Științe din Europa de Est (DGO) în această săptămână.

Ministerul de Externe german a comentat miercuri că președintele rus Vladimir Putin izolează din ce în ce mai mult Rusia și încearcă să evite schimburile la nivelul societății civile. MAE german a condamnat această măsură și a afirmat că ea se traduce într-o „interdicție de facto” a acestor organizații.

foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW