Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Serbia decretează trei zile de doliu național după atacul armat de la o școală

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 4 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Guvernul de la Belgrad decretează trei zile de doliu naţional după tragedia de miercuri, 3 mai.  După atacul armat de la şcoala primară „Vladislav Ribnikar”,   au fost suspendate cursurile de după-amiază,  iar în cursul zilei de astăzi vor fi ținute momente de reculegere pentru cei uciși. 

Potrivit ministrului Educației din Serbia, adolescenţii sunt tot mai mult expuşi la ideea de atacuri armate în şcoli „din care au fost mai multe în ultimele luni”, referindu-se la incidente armate produse în SUA, potrivit sursei citate.

Șeful poliţiei din Belgrad, Veselin Milic, a afirmat că autorul atacului a sunat la poliţie şi a spus că numele lui este Kosta Kecmanovic şi că a împuşcat mai multe persoane. Atacul a fost anunţat însă mai întâi de directorul adjunct al şcolii, în jurul orei 08:40.

Potrivit lui Milic, dintre cei opt elevi ucişi şapte erau fete şi unul băiat, cinci dintre victime având 14 ani, două 12 ani şi una 13 ani. Acesta a mai declarat că suspectul a plănuit atacul luni de zile deşi motivul său este neclar şi nu a făcut referire la el în convorbirea cu poliţia.

Fiica unui antrenor din România a murit în atacul armat din Serbia

Printre elevii ucişi este şi fata unui fost jucător de volei din Serbia, antrenor acum în România, la echipa CSM Zalău – Dragan Kobiljski.

„Suntem alături de antrenorul formației noastre de volei, Dragan Kobiljski, în aceste clipe grele priciunite de trecerea în neființă a scumpei sale fetițe de doar 13 ani, în urma atentatului produs în dimineața zilei de miercuri la o școală privată din Belgrad”,  au transmis colegii săi de la CSM Zalău.

Elevul sârb care i a deschis focul de armă asupra colegilor săi de clasă, ucigând opt dintre ei, nu poate fi tras la răspundere penal, deoarece are 13 ani. la acest moment, se află într-un centru de psihiatrie, relatează agenţia de presă Tanjug.

CITEȘTE ȘI: Tribunalul București, despre elevul care și-a înjunghiat profesoara: A premeditat fapta din luna martie. Ce spune un psiholog despre școlile din România

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW