Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Masacrul de la școala din Belgrad: Elevul planificase atacul cu o lună înainte, făcuse o listă cu victimele şi a sunat chiar el să-şi anunţe crimele

By news.ro , in Stirile zilei , at 3 mai 2023 Etichete: ,

Elevul de clasa a VII-a care a ucis, miercuri, opt copii şi un paznic la şcoala din Belgrad unde învăţa, îşi planificase atacul cu o lună înainte, făcuse o listă cu potenţiale victime şi a sunat chiar el la poliţie să anunţe masacrul. El a fost găsit şi arestat în curtea şcolii, au anunţat autorităţile într-o conferinţă de presă, relatează cotidianul Blic.

Atacul a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 8, la şcoala elementară „Vladislav Ribnikar” din cartierul Vračar, o zonă selectă din Belgrad, unde se află mai multe ambasade şi muzee. Băiatul de 14 ani a venit la şcoală cu pistolul tatălui său şi a deschis focul. Opt copii şi un agent de securitate au fost ucişi, iar şase elevi şi un profesor al şcolii respective au fost răniţi şi sunt în prezent spitalizaţi.

Minorul de 14 ani a sunat apoi la poliţie la ora 8:42 şi a spus că şi-a ucis colegii. El a fost găsit şi arestat în curtea instituţiei.

Veselin Milić, şeful Poliţiei din Belgrad, a anunţat că băiatul se numeşte Kosta Kecmanović.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri după-amiază, autorităţile au anunţat că băiatul şi-a planificat atacul cu o lună înainte. Asupra sa a fost găsită o listă cu numele copiilor pe care plănuia să îi ucidă, hârtia fiind arătată public de şeful poliţiei.

La conferinţa de presă, ministrul sănătăţii, Danica Grujičić, care este de profesie medic, a vorbit cu greutate, copleşită de emoţie, cu vocea tremurând şi ochii plini de lacrimi. Ea a anunţat că unul dintre răniţi, o fată, care a fost împuşcată în cap, este în stare critică şi a subliniat că este nevoie acum de mult sprijin psihologic pentru supravieţuitori, martori, părinţi.

Ministrul Educaţiei, Marko Ružić, a anunţat că a fost luată decizia de a declara trei zile de doliu, între 5 şi 7 mai. Cursurile au fost anulate în toate şcolile din Belgrad miercuri după-amiază, iar joi dimineaţă vor începe cu un minut de reculegere.

Institutul de Transfuzie Sanguină a invitat toţi donatorii voluntari care au grupa de sânge zero negativ să doneze sânge, necesar pentru operaţia copiilor răniţi în masacru.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW