Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Semnal de alarmă tras de USR: Votarea pentru a doua oară a legii privind impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale este neconstituțională

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: , , ,

USR avertizează că supunerea pentru a doua oară la vot a legii privind impozitarea pensiilor speciale cu până la 85% este neconstituțională.

”Astăzi pe ordinea de zi a comisiei de statut din Parlament a fost adoptarea unui raport cu privire la instituirea taxei pe venitul din indemnizația pentru limită de vârstă prevăzută de Plx. 396/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Adică legea de impozitare a pensiilor speciale care A FOST VOTATĂ DEFINITIV IERI în Camera Deputaților. Oficial, cei care ieri se lăudau că au impozitat pensiile speciale vor să se asigure că legea este constituțională și nu neconstituțională. DAR, legea a fost deja adoptată, nu poți adopta de două ori aceeași lege”, a avertizat USR.

Formațiunea atrage atenția că această lege nu trebuie votată din nou în plenul comun, menționând că parlamentarii săi ”nu vor intra în acest joc”.

”Toți cei care au decis azi introducerea proiectului pe ordinea de zi a plenului comun nu fac altceva decât să creeze vulnerabilități și vicii de neconstituționalitate. Adică oferă muniție CCR pentru ca prin considerentele din cadrul deciziei să bată în cuie pensiile speciale. Cel mai mare pericol este ca CCR să decidă că odată aflate în plată, pensiile speciale reprezintă un drept câștigat”, a mai transmnis USR.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *