Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Semnal de alarmă de la Comisia Europeană. România nu a luat măsuri pentru combaterea spălării banilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , ,

Comisia Europeană trage un semnal de alarmă și trimite scrisori de punere în întârziere României și altor 7 state (Cipru, Ungaria, Țările de Jos, Portugalia, Slovacia, Slovenia și Spania) pentru faptul că nu au luat măsuri pentru combaterea infracțiunii de spălare de bani

Notificarea Comisiei se referă la faptul că respectivele țări, printre care și România, nu au notificat nicio măsură de punere în aplicare a celei de-a 5-a Directive privind combaterea spălării banilor (a 5-a Directivă AML).

Toate statele membre UE erau obligate să transpună normele cuprinse în cea de-a 5-a Directivă privind combaterea spălării banilor până la 10 ianuarie 2020. Statele menționate nu și-au respectat obligațiile, iar acum Comisia Europeană dă termen 2 luni pentru ca acestea să pună în aplicare recomandările.

„Comisia regretă faptul că statele membre în cauză nu au transpus directiva la timp și le încurajează să facă acest lucru de urgență, ținând seama de importanța acestor norme pentru interesul colectiv al UE. În absența unui răspuns satisfăcător din partea statelor membre respective în termen de 2 luni, Comisia poate decide să le trimită avize motivate„, transmite Comisia Europeană.

Conform sursei citate, recentele scandaluri de spălare a banilor au scos în evidență necesitatea unor norme mai stricte la nivelul UE, întrucât „lacunele legislative dintr-un singur stat membru afectează întreaga Uniune Europeană”.

sursa foto: Dreams Time

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW