Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șefului Serviciului de Permise și Înmatriculări Maramureș, trimis în judecată de DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 1 iulie 2021

Viorel Donciu, șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Maramureș a fost trimis, joi, în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, delapidare, cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic.

Tot în acest dosar au fost deferiți instanței consilierul județean PSD Maramureș Adrian Filip pentru trafic de influență și comisarul șef de poliție Vasile Belea pentru instigare la dare de mită.

Conform DNA, pe 04 februarie 2021, Viorel Donciu, în calitate de șef al șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Maramureș, ar fi cumpărat influența consilierului județean Adrian Filip pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu să fie desemnat în continuare în aceeași funcție. Numirea în calitate de șef al S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureș expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menținerii sale în funcție, Viorel Donciu l-ar fi sprijinit pe Adrian Filip la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului județean sau în interesul altor persoane.

Pe 01 februarie 2021, la îndemnul consilierului județean PSD, Viorel Donciu ar fi accesat fără drept baza de date pentru Evidența Persoanelor a Ministerului Afacerilor Interne, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale.

În data de 10 februarie 2021, Donciu ar fi primit suma de 100 de euro de la Vasile Belea pentru a înmatricula o remorcă.

În contexte diferite, în perioada 09 – 25 februarie 2021, Donciu, în aceeași calitate, ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto, pentru atribuirea unui număr provizoriu de înmatriculare ori pentru înmatricularea unor vehicule.

În perioada decembrie 2020 – martie 2021, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Maramureș ar fi utilizat în interes personal 32 de bonuri de combustibil în valoare totală de 4.400 lei pentru alimentarea autovehiculelor pe care le conducea ori pentru a alimenta autovehiculele altor persoane apropiate. Bonurile de combustibil erau predate lunar de către Instituția Prefectului Județului Maramureș structurii conduse de inculpatul Donciu pentru a fi folosite la alimentarea cu carburant a autoturismelor de serviciu.

Instituția Prefectului Județului Maramureș s-a constituit parte civilă în cauză raportat la infracțiunea de delapidare reținută în sarcina inculpatului Donciu Viorel-Andrei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/sefului-serviciului-de-permise-si-inmatriculari-maramures-trimis-in-judecata-de-dna/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/sefului-serviciului-de-permise-si-inmatriculari-maramures-trimis-in-judecata-de-dna/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 51012 additional Information on that Topic: mainnews.ro/sefului-serviciului-de-permise-si-inmatriculari-maramures-trimis-in-judecata-de-dna/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *