Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șeful statului admite că “au fost greșeli de organizare” atunci când românii au plecat în străinătate la munci sezoniere, în plină pandemie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Președintele României a spus, referitor la muncitorii români sezonieri care au plecat în străinătate în plină epidemie de coronavirus, că este clar că „la început au existat greşeli de organizare”.

Klaus Iohannis a menționat însă că acești muncitori nu sunt organizaţi de stat, ci au contracte încheiate cu agenţi economici.

În fiecare an, mulţi români au plecat la muncă în străinătate. De după Revoluţie, până astăzi, au plecat, se pare peste 4 milioane de români, este o mare pierdere mare pentru noi, dar sunt mulţi care pleacă sezonieri, dar se întorc şi cu banii care îi câştigă, isi duc traiul in România şi îşi finanţează familiile. Oamenii care pleacă sezonieri, majoritatea pleacă fiind sub contract din partea unor agenţi economici, nu sunt organizaţi de stat, cum se spune. Este alegerea lor şi probabil va trebui să ne gândim bine cum să le oferim un viitor în  România, pentru a nu mai pleca la munci în alte ţări. Însă, se pare ca la inceput au existat probleme organizatorice. Pe parcurs au fost remediate, dar este clar că la început au fost greşeli, iar cei care au greşit vor trebui să plătească. Au fost greşeli de organizare”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și LIVE | Klaus Iohannis: După 15 mai nu vom avea o revenire bruscă la normalitate / Atac pentru Parlament și PSD – VIDEO

sursa foto: Inquam Photos / Raul Stefan

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *