Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Șeful diplomației europene susține că amenințările lui Vladimir Putin trebuie „luate în serios”

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a transmis sâmbătă, 24 septembrie, într-o declarație acordată BBC, că amenințările lansate de Vladimir Putin, legate de folosirea armelor nucleare, trebuie luate în serios, întrucât războiul declanșat în Ucraina a ajuns într-un punct „periculos”.

Cu siguranță, este un moment periculos, pentru că Armata Rusiei a fost încolțită, iar reacția lui Putin – amenințarea că va folosi arme nucleare – este foarte rea”, a declarat Borrell, înalt reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate.

Șeful diplomației europene susține că singura soluție de a pune capăt conflictului este cea diplomatică, ce „păstrează suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Borrell s-a referit și la momentul în care Vladimir Putin a anunțat că a semnat decretul pentru mobilizare în Federația Rusă și a acuzat Occidentul că ar șantaja țara pe care o reprezintă din punct de vedere nuclear. Detalii aici.

Tot atunci, liderul de la Kremlin a amenințat că Rusia are echipamente mai moderne decât NATO și a menționat că nu este vorba de un „bluf”.

Când cineva spune că nu e o cacealma, trebuie să îl iei în serios”, a fost interpretarea șefului diplomației europene.

Borrell a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să trimită echipament militar Ucrainei și să adopte noi pachete de sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Anterior, NATO, prin vocea secretarului general Jens Stoltenberg, a condamnat „retorica nucleară nesăbuită și periculoasă” a președintelui Federației Ruse. Detalii aici.

Alianța de apărare formată din 30 de națiuni nu urmărește o confruntare cu Rusia, ci încearcă pur și simplu să protejeze Ucraina și să prevină o escaladare a conflictului”, a spus Stoltenberg.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, despre amenințările Moscovei: Nu pot fi tratate cu ușurință. Dezescaladarea trebuie să existe de ambele părți

Sursă foto: Twitter / Josep Borell Fontelles

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW