Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șeful diplomației americane: Nu știm dacă Putin a luat decizia de a invada Ucraina. Știm că face pregătiri în acest sens

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2021

Statele Unite ale Americii cer Federației Ruse să retragă trupele comasate la granița cu Ucraina, avertizând că o posibilă invazie va aduce după sine sancțiuni fără precedent aplicate Kremlinului, relatează Reuters.

Nu știm dacă președintele Putin a luat decizia de a invada Ucraina. Știm, însă, că face pregătiri în acest sens”, a spus secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la finalul discuțiilor purtate miercuri între oficialii NATO, la Riga.

Blinken a subliniat că există probe potrivit cărora Rusia ar planifica acțiuni agresive semnificative împotriva Ucrainei, ce includ eforturi pentru destabilizarea țării din interior, dar și operațiuni militare la scară mare, potrivit News.

Totodată, secretarul de stat al SUA i-a îndemnat pe oficialii ruși și ucraineni să recurgă la diplomație.

Aș vrea să transmit încă o dată că Ucraina nu pregătește nicio ofensivă militară în Donbas (n.r. zona de la granița Ucrainei cu Federația Rusă). Este doar propaganda rusă care încearcă să ascundă pregătirile Federației Ruse pentru un potențial atac”, a spus și ministrul ucrainean de Externe, Dmitry Kuleba.

 Sursă foto: Facebook / Antony Blinken

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *