Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șeful Cancelariei premierului: Obiectivul restructurării aparatului bugetar va fi făcut / Este absolut necesar

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 iunie 2020 Etichete: , ,

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, spune că restructurarea aparatului bugetar este absolut necesară și se va realiza. 

Ionel Dancă spune că o ajustare a deficitului bugetar care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar este absolut necesară în contextul cheltuielilor făcute de Guvern pe perioada epidemiei.

„Numărul celor angajați în sectorul public în noiembrie 2019 era de 1,3-1,4 milioane. E în continuare la același nivel. A apărut criza sanitară COVID, a fost nevoie ca Guvernul să se concentreze pe alte priorități, pentru salvarea vieții și sănătății populației și acest lucru s-a făcut și cu un necesar de resurse financiare și umane suplimentar(…)Acest obiectiv al restructurării aparatului bugetar și al reducerii nu numai că este absolut necesar, el va fi făcut. Având în vedere necesarul de cheltuieli bugetare are a crescut enorm ca urmare a cheltuielilor făcute cu criza sanitară și a cheltuielilor făcute pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor, veniturile, toate măsurile de sprijin pe care le-am adoptat în această perioadă, vor reclama în perioada următoare, pentru anul următor, o ajustare a deficitului bugetar care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar”, a declarat Ionel Dancă, la Digi24.

Restructurarea aparatului bugetar a fost amânată din cauza epidemiei.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *